Instruktor HKS-a Mladen Erjavec s mladim slavonskim košarkašima

KONTROLNI TRENING MLADIH KOŠARKAŠA U ĐAKOVU

 

Hrvatski košarkaški savez već tradicionalno organizira kontrolne treninge za igrače mlađih dobnih uzrasta na kojima se rade selekcije hrvatskih reprezentacija. Takvo okupljanje za igrače rođene 2003. i mlađe održano je u utorak, 5. studenoga u Nastavno sportskoj dvorani Đakovo. Voditelj kontrolnoga treninga bio je Mladen Erjavec, instruktor HKS. a koji je i vodio kontrolni trening uz asistenciju trenera: Domagoja Šuimunovića, Marka Mandića, Krunoslava Rimca, Zvonimira Tucakovića, Gorana Gunjevića, Marka Müllera.

Erjavec: Dužnost nam je biti u što većem broju košarkaških sredina

 

Dvosatnom treningu pristupilo je ukupno 25 mladih slavonsko-baranjskih igrača kojima je ovo bila odlična prilika vidjeti kako se radi na reprezentativnoj razini si igračima njihove dobi. Među njima našla su se i tri đakovačka igrača: Dorijan Dragić, Luka Mihić i Marko Knez te dvojica bivših đakovačkih igrača, trenutno članova mađarskoga PVSK-a Jakov Marjanović i Franko Jurić.

Na kraju treninga, zamolili smo za izjavi instruktora HKS-a Mladena Erjavca: „Ovo je dvogodišnja praksa Hrvatskoga košarkaškoga saveza da intenzivnije budemo prisutni u manjim košarkaškim sredinama. Dosada smo bili u Slavonskom Brodu, Borovu, Osijeku, a danas smo u Đakovu. Naša ideja je da trenerima diljem Hrvatske prenesemo naše metode rada, osim toga dužnost nam je biti u što većem broju hrvatskih košarkaških sredina, a ne samo u Zagrebu. Cilj ovakvih okupljanja je demonstracija rada s reprezentativnim selekcijama, mi ovdje ne pravimo selekcije nego pokazujemo igračima, ali koš više i trenerima kakvoga hrvatskoga igrača želimo odnosno kako trenirati u skladu s potrebama reprezentacija različitih uzrasta. Želimo prenijeti naša iskustva na trenere koji bi rad trebali prenijeti i na svoje selekcije. U ovim dobnim skupinama djeca još uvijek trebaju uživati u košarci a ne shvaćati ju kao neki posao. Nakon ovoga očekuje nas jedno okupljanje cijele regije, nakon toga ćemo na jednom mjestu okupiti 48 igrača koji će dalje ući u selekcijski program. Još je jako dalek put do stvaranja reprezentacije igrača rođenih 2003. godine, zaključio je Erjavec.

 

Petorica Đakovčana na kontrolnom treningu

 

Na okupljanju u Đakovu sudjelovali su: Leon Kurepa, Marin Jurić, Blaž Vojedilov, Ivan Pudar, Filip Novak (Košarkaška akademija Osijek), Jakov Marjanović, Franko Jurić (PVSK Pečuh), Dorijan Dragić, Marko Knez, Luka Mihić (Đakovo), Malik Cvijanović, Luka Balen, Karlo Nužđa, Ivan Gašpar, Dominik Lučić, Rene Ramljak,  Jakov Vujeva, Ivan Jazavić, Erik Pehli, Jerko Leko,  Petar Mikolčević,  Mihael Ćenan, Mihael Hatwager, Erik Weber, Ivan Hlišć.

Bookmark the permalink.

Odgovori