Obrana ključ đakovačkoga uspjeha u Cerni!

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

 

9. KOLO

MULTINORM CERNA – ĐAKOVO  11:19 (6:7)

 

Cerna – Školska sportska dvorana. Gledatelja: 50. Suci: Ivona Abramović i Ivana Farkaš (Osijek).

 

CERNA MULTINORM: Marija Čop, Barbara Nikolić, Valentina Kovačić, Mihaela Jurčić 5, Blanka ŠimunacNikole Stepić, Ingrid Šnajder 1, Sara Berač, Tena Smolković, Petra Hastentenfel, Larisa Pleša, Katarina Jelić 2, Ana Jančić 1, Dora Stojčić. Trener: Marica Jurković.

 

ĐAKOVO: Jelena Barišić 2, Ana Delić 5, Lana Kružić, Antonija Klemen, Ivana Pejić, Iva Perić 1, Anđela Prekačin, Patricia Sastić 6, Zvonimira Klemen, Doris Humbal, Vlatka Tokić, Lucija Prekačin 5. Trener: Željko Perić.

 

Đakovačke su rukometašice ostvarile željeno: pobjedom u Cerni nastaviti pobjednički niz i priključiti se sredini tablice.

Domaće su igračice u prvih deset minuta povele 4:1, ali su Đakovčanke uhvatile priključak kod rezultata 5:5. U prvom poluvremenu obje su ekipe bile nervozne, činile su puno pogrešaka što i nije neobično s obzirom na važnost utakmice. Rezultat prvoga dijela 6:7 dovoljno govori koliko je bilo nervoze u igri i jedne i druge ekipe.

Čvrstom obranom stigle po pobjede u Cerni – ŽRK Đakovo

I prvih 15 minuta nastavka protekao je u izjednačenoj igri u kojoj su teško padali golovi. U završnici utakmice Đakovčanke su ostvarile seriju 8:1 i došli do visoke pobjede 19:11. Zanimljivost utakmice je da su domaće igračice u drugom poluvremenu postigle samo četiri gola, a veliku ulogu u gostujućoj obrani odigrale su Antonija Klemen i Iva Perić koje su zaustavile najbolje cerničke igračice. Osim njih, na golu je bila Vlatka Tokić koja je jednostavno zaključala svoja vrata ne dopustivši domaćim igračicama da se razmašu.

U Cerni zaključala svoj gol – Vlatka Tokić

U napadačkom dijelu istaknule su se Patricia Sastić sa šest, Ana Delić i Lucija Prekačin s pet pogodaka.

Đakovčanke sada imaju osam bodova i pobjegle su iz opasne zone ispadanja. U sljedećem desetom kolu Đakovčanek na svom terenu dočekuju ekipu Garešnice.

Bookmark the permalink.

Odgovori