Mladost neporažena do jesenskoga naslova!

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA

 

15. KOLO

 

                 

 

 

1:1 (0:0)

 

Šećerana – Igralište Šećerana. Gledatelja: 100. Sudac: Nikola Dendis (Našice). Pomoćnici: Nikola Bančić (Poganovci) i Ivan Radačić (Donja Motičina).  Strijelci: 0:1 Bikć (70.),  1:0 Šisl (90. – 11 m).

 

BARANJA-BELJE: Palinkaš, Šisl, Bat, Mesar, Džambas, Bolšec (87. Jurčec) , Getto, Bosnić, Dedić (46. Bujadinović), Strmečki, Barić.

 

MLADOST (ĐS): Gansberger, Bošković (56. Bikić), Totić (81. Akrap), Svalina, Subašić, Žonka, Denić, Bojanović, Drmić (75.Žulj), Barišić (87. Branimir Barišić-Jaman), Radnić (56. Majstorović). Trener: Ivan Denić.

 

 

Na posljednje ovogodišnje gostovanje nogometaši Mladosti otišli su vidno oslabljeni. Kod kućče su ostali Novoselić, Stipanović, Vardić i Grbeša, ali niti to nije spriječilo Satničane da se kući vrate neporaženi.

Jesenski prvaci – NK Mladost ĐS

 

U prvih petnaestak minuta gledatelji su vidjeli ispitivanje snaga tako da se ništa značajnije nije dogodilo. Domaćini prvi prijete u 18. minuti kada Barić puca preko gola. U 25. minuti Barišić na povratnu loptu volejem također puca preko gola. U 34. minuti domaći Barić krenuo je prema gostujućem golu, uputio je udarac s ruba kaznenoga prostora, ali golman Gansberger bio je na mjestu. To je bilo sve u prvom poluvremenu.

Odmah u prvoj minuti nastavka Barišić dugom loptom pronalazi Ivana Radnića koji ubacuje loptu u peterac, ali Drmić je bio malo prebrz pa je lopta ostala iza njegovih leđa. Domaćini izvode slobodan udarac u 49. minuti. Barić pogađa Bata, a ovaj glavom puca ravno u satničkoga golmana. Najbolju priliku do tada imali su Satničani. Igrala se 50. minuta kada Totić s lijeve strane ubacuje loptu u baranjski kazneni prostor, odbijenu loptu Radnić šalje prema golu, ali domaći golman Palinkaš uspijeva sačuvati svoja vrata. Satničani su u 69. minuti iskoristili pogrješku domaće obrane i došli u vodstvo. Bat je izbijajući loptu pogodio svoga suigrača u leđa, lopta je došla do Bikića koji se sam našao pred golmanom Palinkašem. Mirno je satnički igrač loptu poslao u mrežu. Samo dvije minute kasnije, domaćini su mogli izjednačiti, ali Getto promašuje prazan gol.

Majstor u pogađanju prečki iz slobodnih udarca svakako je satnički topnik Ivan Žonka. Njegov udarac s 35 metara dobrano je zatresao domaću prečku. I kada su svi očekivali kraj,  Vladimir Bat bacio se u kaznenom prostoru, a sudac Dendis istoga je časa pokazao na bijelu točku. Siguran realizator za 1:1 bio je Emanuel Šils.

Unatoč svemu, Satničani mogu žaliti za dva izgubljena boda, ali dolazi Božić pa će sve to pasti u zaborav, ali naslov jesenskoga prvaka svakako će se dolično proslaviti. Zasluženo jer u 15 utakmica nitko nije nadigrao nit pobijedio momčad trenera Ivana Denića. Za to im svakako trebao uputiti čestitke.

Bookmark the permalink.

Odgovori