Na krilima Patricije Sastić i Jelene Barišić do važne pobjede protiv Garešnice!

DRUGA HRVATSKA RUKOMETNA LIGA SJEVER

 

10. KOLO

 

ĐAKOVO – GAREŠNICA 26:23 (13:12)

 

 

Đakovo – Nastavno sportska dvorana Đakovo. Gledatelja: 100. Sutkinje: Anja Dominić i Anja Jazbec (Varaždin).

 

ĐAKOVO: Jelena Barišić 7, Antonija Klemen, Ena Bogdanović 1, Adriana Gilman, Iva Perić 3, Doris Humbal 4, Anđela Prekačin, Patricia Sastić 8, Zvonimira Klemen,  Ivana Pejić, Maria Češnik 2, Vlatka Tokić, Lucija Prekačin 1, Lana Kružić. Trener: Željko Perić.

 

GAREŠNICA: Ana Malekinušić, Gabriela Šukman, Ana Marija Rimac 4, Rea Šalamon 1, Viktorija Santo 3, Greta Uđbinac 6, Barbara Kroupa, Tamara Santo 2, Nora Greidl, Margareta Šuler 1, Patricia Santo 6. Trener: Neven Santo.

 

Bilo je teško tijekom cijele utakmice, ali važnost utakmice djelovale je i na jedne i druge igračice. U prvom poluvremenu obje su se ekipe izmjenjivale u minimalnim vodstvima. Koliko je  bilo izjednačeno potvrđuje i podatak da su i jedne i druge imale samo jednom vodstvo od dva gola: gošće kod rezultata 5:3, a Đakovčanke pri rezultatu 11:9, 12:10. Na odmor su protivnice otišle pri minimalnom vodstvo domaće ekipe 13:12. U prvom dijelu najbolja đakovačka igračica bila je Patricia Sastić sa šest postignutih golova, a tri se puta u listu strijelaca upisala Doris Humbal.

Đakovčanke su uraganski krenule u nastavak i serijom 5:0 prelomile utakmicu. U tim trenucima napadački nezadrživa za gostujuću obranu bila je Jelena Barišić koja je postigla prva tri pogotka. Gošće su se samo jednom uspjele primaknuti na dva gola zaostatka (22:20), ali Jelena Barišić i Maria Češnik postižu pogotke za 24:20. Do kraja susreta, Đakovčanke su sačuvale stečenu prednost i upisale novu pobjedu, treću zaredom čime su se definitivno priključile sredini tablice.

U pobjedničkim redovima Patricia Sastić potvrđuje odličnu formu. Njezin osam golova potvrđuje da je postala važan kotačić u ekipi trenera Željka Perića, I Jelena Barišić pokazuje veliki napredak i sigurnost u igri, a osim organizacije igre, jako je dobra i u realizaciji što potvrđuje njenih sedam golova. Veliko doprinos s četiri pogotka dala je i Doris Humbal te Ivan Perić s tri pogotka.

Đakovčanke imaju osam bodova, a iza sebe su ostavile Olimpiju (4), Brod (4) i Multinorm Cernu (2). U posljednjem jesenskom kolu Đakovčanke gostuju u Slavonskom Brodu kod starih poznanica koje su ove godine već pobijedile u kupu.

Bookmark the permalink.

Odgovori