Prosinac u tenisicama

 

Piše: Mario Kladarić

 

Advent je vrijeme pripreme za blagdan Božića, a ujedno je i početak crkvene godine. U to se vrijeme izrađuje i stavlja na stol adventski vijenac a trkački i ostali sportaši polako završavaju sa svojom natjecateljskom godinom. Ipak, trkačima kao da nikad nije dosta. Zahvaljujući  novosagrađenoj atletskoj stazi i ovih prohladnih dana kada se temperature spuštaju ispod nule, možete ih i dalje vidjeti kako zadovoljno trče jutrima, popodnevima pa i na veliku radost zbog rasvjete i u večernjim satima.  Ako ih slučajno pitate, nije li isuviše hladno, svi  će vas od reda pokušati uvjeriti, kako je prosinac najljepši u tenisicama.

Mada se godina bliži svome kraju, ne odustaju ni od utrka. I prošloga vikenda bilo je tako. Jedna grupa đakovačkih trkača istrčala je svoje zadnje ovogodišnje maratone i polumaratone u Crikvenici, ona druga “odradila” je utrku na Papuku, a treća grupa đakovačkih trkača sudjelovala je na humanitarnoj utrci u Osijeku.

I sam sam se u ranom nedjeljnom popodnevu našao na osječkoj promenadi kod spomenika Picassu gdje se održala  humanitarna utrka “Osijek trči – I ti to možeš, daruj svoje kilometre”.

Inicijator i jedan od organizatora utrke bio je poznati osječki glazbenik Igor Delač, a uz veliku pomoć i pokroviteljstvo Grada Osijeka. Sav prikupljeni prihod od utrke i prikupljenih donacija građana, pokrovitelja i gospodarstvenika biti će uplaćen u korist Zaklade Ana Rukavina.

Vidno zadovoljan nakon završetka ovog uspješnog projekta bio je Igor, pa je onako još “vruć” nakon istrčane “desetke” izjavio kako je presretan iznimnim brojem i odazivom trkača, te je u ime svih onih koji promiču zdrav način života, izrazio nadu kako će ova osječka trkačka priča zaživjeti i postati tradicionalna.

Na humanitarnoj utrci sudjelovali su i već spomenuti trkači-rekreativci iz Đakova, koji su iskoristili priliku pa su uputili poziv, kako Igoru, tako i ostalim kolegama da se na kraju kalendarske godine još jednom nađu i istrče nove kilometre, ali ovoga puta u Đakovu na “Božićnoj utrci” koja će se po prvi puta u povijesti održati na ulicama našeg grada.

U sklopu programa “Advent u Đakovu”, 23. prosinca 2018., sa početkom u 17:00 sati, sa startom na najljepšem mjestu u Đakovu, na Trgu Josipa Jurja Strossmayera, brojni će rekreativci imati priliku sudjelovati na utrci na 5 i 10km. Mnogima će to biti prilika da istrče svoju prvu “službenu” utrku u životu i tako se i na taj način priključe brojnoj trkačkoj zajednici.

To će im na kraju ove kalendarske godine omogućiti Grad Đakovo, Turistička zajednica, Univerzal i Udruga Fit & Strong, koja već nekoliko godina radi na promociji rekreativnog sporta koji uključuje biciklizam, plivanje i trčanje. Podsjetimo se samo kako su u organizaciji Udruge Fit & Strong, a uz veliku pomoć Grada Đakova, brojni rekreativci imali priliku već dvije godine za redom, sudjelovati na najvećoj humanitarnoj utrci “Wings for life” u Zadaru. Vjerojatno i zbog te uspješne suradnje, došlo je i do ove inicijative, a tu se neće stati. Pripremaju se još poneka iznenađenja koja će prije svega razveseliti sve one koji vole ovaj vid građanske rekreacije. No, ostavimo nešto i za novo ljeto gospodnje.

Bookmark the permalink.

Odgovori