Anji Belvanović i Jakovu Tomiću treća mjesta!

DVORANSKO OTVORENO PRVENSTVO TK OLIMPIJA 1984

 

Proteklog vikenda (1. i 2. prosinca) u Osijeku je odigrano Dvoransko otvoreno prvenstvo Teniskoga kluba Olimpija 1984. na kojemu su nastupili tenisači i tenisačice do 12 godina. Na osječkim terenima nastupilo je i pet članova Đakovčana: u muškoj konkurenciji Jakov Tomić i Ivano Luka Tavić i ženskoj: Jana Tomić i Anja i Dora Belvanović.

Trećeplasirani: Jakov Tomić i Anja Belvanović

Jakov Tomić u muškoj je konkurenciji došao do polufinale. U prvom je susretu bio bolji od Brođanina Antonija Tolića rezultatom 6:1 i 6:1. U polufinalu je mladi đakovački tenisač igrao protiv kasnijega pobjednika Leona Zlatevskoga, igrača zagrebačke Mladosti. Zagrepčanin je dominirao cijelim susretom te je upisao pobjedu 6:0 i 6:0.

Jakov Tomić

Drugi đakovački predstavnik Ivano Luka Tavić u prvom se kolu oprostio od turnira porazom od Leona Zlatevskoga rezultatom 6:0 i 6:0.

U ženskoj konkurenciji već prvo kolu ponudilo je susret dviju đakovačkih igračica. Anja Belvanović bila je bolja od Dore Belvanović rezultatom 6:1 i 6:2. U četvrtfinalu Anja Belvanović bila je bolja od Nike Dragičević s 6:3 i 6:2 i tom pobjedom izborila je polufinale osječkoga turnira. U borbi za ulazak u finale đakovačka je igračica poražena je domaće igračice Lare Dominić rezultatom 6:2 i 6:2.

Anja Belvanović

U prvom kolu turnira Jana Tomić poražena je od Klare Šurije rezultatom 6:1 i 6:0.

 

 

Bookmark the permalink.

Odgovori