“Dame” pokorile Zagreb: Sara Jačimović prva, Zvjezdana Iveković treća!

ADVENTSKI ŽENSKI ŠAHOVSKI TURNIR

 

Šahovski klub Dama i Šahovski savez grada Zagreba u subotu, 15. prosinca, bili su domaćini Adventskoga ženskoga turnira. U zagrebačkom Hotelu Palace nastupilo je 18 igračica koje su u sedam kola odlučivale kome će pripasti titula Adventske prvakinje. U konkurenciji su našlo i šest igračica đakovačke „Dame“: Sara Jačimović, Zvjezdana Iveković, Marina Videković, Mia Ivona Jurić, Ivanka i Šima Raguž.

Nakon sedam borbenih kola prvo mjesto pripalo je Sari Jačimović sa 6,5 bodova. Đakovačka „dama“ je u posljednjem sedmom kolu remizirala protiv Zvjezdane Iveković što joj je bilo dovoljno na naslov pobjednice. Na drugom mjestu s 5,5 bodova završila je Tereza Dejanović, članica ŠK Sisak. Odlično treće mjesto pripalo je još jednoj članici đakovačke “Dame“. Sa četiri pobjede, jednim remijem i dva poraza Zvjezdana Iveković osvojila je treće mjesto.

Mlade Ester Jurić, članica ŠK „Amater“ iz Strizivojne zauzela je odlično šesto mjesto, a „dama“ Marina Videković natjecanje je završila na devetom mjestu, također s četiri boda. Prvo značajnije turnirsko iskustvo u Zagrebu je prikupljala i mlada Mia Ivona Jurić koja je s četiri boda zauzela dvanaesto mjesto. Organizatorica turnira Ivanka Raguž s tri boda osvojila je 13, a mlada Šima Raguž s istim brojem bodova zauzela je 13. mjesto.

Matea Jurić, članica ŠK „Amater“ iz Strizivojne plasirala se na 15. mjesto također s tri boda.

Bookmark the permalink.

Odgovori