Svaka utakmica bit će kvalifikacijska!

TRENER RUKOMETNOGA KLUBA DOMAGOJ PERLIĆ O AKTUALNOM STANJU ĐAKOVAČKOGA RUKOMETA

 

Svaka utakmica bit će kvalifikacijska!

 

Iza đakovačkih rukometaša jedna je teška polusezona u kojoj su osvojili samo šest bodova i nalaze se na pretposljednjem mjestu. U posljednja dva jesenska kola Đakovčani su pretrpjeli nesretan domaći poraz od Virovitice (25:26), ali se „svjetlo u tunelu“ pojavilo gostujućom pobjedom u Borovu (29:24). Tom pobjedom Đakovčani su prikovali i praktički izbacili iz lige Borovčane, a sebi otvorili nadu da u proljetnom dijelu pobjegnu s pretposljednje pozicije i tako sačuvaju prvoligaški status. Kako je polusezonu  u svojoj premijernoj trenerskoj karijeri vidio Domagoj Perlić, kakvi su izgledni za opstanak u ligi i još koječemu govori Domagoj Perlić, trener-igrač RK Đakovo

 

ĐS Jesenska polusezona je iza vas. Pretposljednje mjesto sa samo šest bodova. Ocjena?

  • Rekao bih da nam je jesenska polusezona donijela ono što smo znali i očekivali i prije nje, borbu za svaki gol, za svaki bod, ali, nažalost, i borbu s našim nenadanim problemima vezanim uz prestanak igranja nekih igrača na koje smo računali te ozljede na koje nismo mogli utjecati, a upravo su one dobrim dijelom odredile i naš bodovni učinak.

 

Đakovačka momčad uvjerljivo najmlađa u ligi

 

ĐS Tri pobjede i deset poraza i pretposljednje mjesto. Strah od ispadanja postoji.

  • Znali smo da će biti jako teško i da bi ovo trebala biti godina igračke stabilizacije kluba. Mi smo se oslonili isključivo na domaći igrački kadar gdje je veliki broj igrača juniora i kadeta i spremni smo platiti cijenu odrastanja tih igrača. Strah od ispadanja je tu od početka priprema i vjerojatno će biti do zadnjeg kola, no svi zajedno vjerujemo da će nam se rad i upornost isplatiti te da će nas i sreća nagraditi. Tri pobjede zvuči malo, no raspored nam stvarno nije išao na ruku, i uz to smo dvije utakmice izgubili u zadnjim sekundama i to od vodećih momčadi lige (KTC, Virovitica). Da je bilo samo malo sreće, na kontu smo mogli imati barem 12 bodova i sve bi bilo idealno, no, nažalost, to se nije dogodilo.

 

ĐS Već ste spomenuli mnogo mladih igrača kojima nedostaje iskustvo. Kako nadoknaditi taj hendikep?

  • Slažem se da nam je neiskustvo, uz vrlo kratak igrački kadar, najveći problem. Nažalost, pogodio nas je veliki egzodus igrača u Njemačku, ne samo Đakovo već cijelu Slavoniju, a mi smo nekako to najjače osjetili. Ne znam je li ikada momčad bila mlađa, izuzmemo li mene, prosjek je jedva 18 godina. To u isto vrijeme i veseli jer talenta ima i budućnost se čini svijetlom, ali i brine jer često to nije dovoljno za ovaj rang natjecanja, tj. teško je izdržati 60 minuta u istom ritmu i s potrebnom koncentracijom. Naša momčd uvjerljivo je najmlađa u ligi.

ĐS Uz sve ove probleme, kako u proljetnom dijelu prvenstva do opstanka?

  • Proljetni dio donosi nam donekle lakši raspored i jednu domaću utakmicu. Svi zajedno očekujemo puno više pobjeda i bodova. U Đakovo nam dolaze slabije plasirani sastavi, dok u goste idemo većinom favoritima prvenstva. Posebno nam ide na ruku što neke momčadi koje nam ne bježe puno dolaze u Đakovo (Maksimir Pastela, Prelog) i tu moramo tražiti svoju priliku za opstanak. Osim toga, domaćini smo i Medveščaku, Prelogu, PPD Zagrebu II i Borovu. To će biti ključne utakmice u našoj borbi za opstanak. Svaka utakmica za nas će biti kvalifikacijska. Vjerujem da je i protekla polusezona donijela malo iskustva našim mladim igračima i da će se to vidjeti u proljetnim nastupima.

 

Ivan Vulić – prvo đakovačko pojačanje

 

ĐS Hoće li u proljetnom dijelu biti kakvih pojačanja?

  • Kvalitetna pojačanja tražili smo i jesenas, no vrlo je teško doći do pravog igrača. Upravo smo ovih dana doveli Ivana Vulića, Našičanina koji je jesensku polusezonu odigrao u Borovu. Hoće li biti još kakvih igračkih noviteta teško je reći, no pred nama su pripreme pa ćemo vidjeti.

 

ĐS Pripreme krenule?

  • Pripreme su krenule odmah iza Nove godine i vjerujemo da do nastavka prvenstva (2. veljače) imamo dovoljno vremena za uigravanje i stvaranje igračke koncepcije koja će nas dovesti do željenoga cilja – opstanka.

 

ĐS Pred nama je Svjetsko rukometno prvenstvo. Može li Hrvatska do samoga vrha?

  • Od hrvatske reprezentacije očekujem ulazak u krug momčadi koje će se boriti za medalje. S obzirom na mnogobrojne igračke promjene odnosno pomlađivanje reprezentacije ne bih rekao da smo u prvom krugu favorita za naslov, ali vjerujem da, ukoliko nas posluži sreća i zdravlje, možemo i do kraja.
Bookmark the permalink.

Odgovori